Autor |
Dvířka schránky T125/03B |
Impreza
Člen

|
Zdravím,
někde tady v diskuzi padla informace, ohledně linek a umístění loga TATRAN na dvářkách kastlíku od baterek.
Chtěl bych se zeptat - zda-li by mohl někdo poradit/změřit - podle originálních dvířek:
1) Tloušťka zlaté linky
2) Vnější rozměr zlatého rámečku tvořeného zlatou linkou
3) Umístění orig. loga Tatran na kastlíku
Našel jsem jedny stará dvířka, kde je to trochu znatelné. Jen mne na nich překvapuje ta "křivost" zlaté linky ( možná to už není origo, ale skoro se to tak tváří... )
Pro ilustraci jsem to naskenoval i s "replikou" vodo-obtisku, co jsem nedávno za tímto účelem zakoupil. Ovšem jak vidno, ten je skoro 2x tak větší a je graficky jinak vyvedený.
Jinak z vnitřní strany dvířek je nalepený papírový obrázek se schématem zaponí baterií 3MS12. A je vcelku zachovalý.
Ťarplááán...ťam...ťam...
Impreza přiložený následující obrázek:

Upravil Impreza, 27.01.2014 07:00 |
|
Autor |
RE: Dvířka schránky T125/03B |
Skuro
Člen
|
Tak to je určitě původní.Křivé?To je ještě perfektní.Znak ti vyrobí i takový jako byl původní,jenom to musíš zpracovat ve fotoshopu a poslat.Udělají ti jich plnou A4ku.Jestli najdu adresu tak později připojím,ale pokud máš poblíž solidní reprocentrum tak ty papíry mají.Doporučuji před vystřižením opatrně přelakovat acrylem.Ale fakt opatrně!!Cena 180,-A4.
A nebo dej co máš,však i takový asi byl. |
|
Autor |
hajda
Člen

|
Původní znak má nápis stínovaný zlatou barvou a to stejné platí pro smotný znak. Uvnitř čar není nějaká modrá ale zlatá.
přidávám jeden luxusní maneťácký znak
hajda přiložený následující obrázek:

Upravil hajda, 27.01.2014 19:56 |
|
Autor |
hajda
Člen

|
a tady je tatran
hajda přiložený následující obrázek:

Upravil hajda, 27.01.2014 19:57 |
|
Autor |
Impreza
Člen

|
Děkuju za přiložené obrázky !
Ještě bych měl jednu prosbu: mohli by jste mi prosím změřit celkovou výšku "trojůhelníku" znaku Tatran? Od spodního vrcholu po nejvyšší bod na horní obloučku ?
Díky
Ťarplááán...ťam...ťam...
Impreza přiložený následující obrázek:

Upravil Impreza, 28.01.2014 06:21 |
|
Autor |
T505
Člen

|
Oživím jedno starší téma, na začátku vlákna je zmínka že z vnitřní strany dvířek je papír se schématem zapojení baterek, máte to někdo zdokumentovaný, hodilo by se jako podklad k výrobě repliky. Díky.
TATRAN S125b |
|
Autor |
uda
Hlavní Administrátor

|
Díky za oživení tématu, musím se přiznat, že jsem vůbec nevěděl, že tu je takové zajímavé téma. Mám pocit, že na Tatranu, na kterém se snažím provést restaurování, t.j. udělat patinový stav, ta nálepka uvnitř dvířek je. Dejte mi čas, pokusím se to nafotit i s rozměrama. Jinak ty moje dvířka mají i origo znak a tak bych mohl doplnit ty rozměry znaku, které tu "Impreza" požadoval! Vím, že ti kolega Impreza dlouho nebyl, ale naštěstí se s ním znám osobně a nebydlí daleko
Už mám Manety dva heč!! |
|
Autor |
PoldaAles
Člen

|
Tak teď jsem dělal repliku nálepky na dvířka tatrana a dle měření originálu u T505 je výška 45 mm. |
|
Autor |
uda
Hlavní Administrátor

|
Kamarád Tomáš Borovec mi poslal fotku toho obrázku zapojení baterek, který býval z vnitřní strany dvířek baterií. 
Už mám Manety dva heč!!
uda přiložený následující obrázek:

Upravil uda, 31.10.2023 19:06 |
|